Met waardebonnen een weekje in Londen doorbrengen om musea te bezoeken. (zoals Museumkaart XL in Amsterdam)

Om de grote drukte voor te zijn heb ik geboekt voor een week Londen in juli (tot zover mijn waardebon reikte).

De Kaart!


Accomodatie

Ik heb geboekt in de herberg van London Museum. Waardoor mijn waardebon van 114,16 pond is ingewisseld. Het restje van £17 mag ik op de dag zelf vereffenen. Er is een borg van £5 voor de keycard.

Ik heb gekozen voor een duurdere kamer voor 8 personen omdat ik hoop daarmee rustiger te zitten. Er zijn veel herbergen en de prijzen liggen dicht bij elkaar, dus denk ik dat er minder low-budgetreizigers zullen opteren voor de duurdere 8-persoonskamer.

Op dit moment zijn de keuken en gemeenschappelijke delen niet toegankelijk.

Er wordt, momenteel, geen ontbijt geserveerd.


Vervoer

Ik heb verschillende mogelijkheden afgewogen en de goedkoopste en eenvoudigste oplossing is om met de Eurostar te reizen.

Er zijn geen lange-afstandbussen vanuit Brugge naar Londen. Ook is de ticketprijs dezelfde als de Eurostar, met veel meer comfort.

Naar Londen rijden is niet alleen duurder ook erg onpraktisch in Londen.

Tenslotte heb ik gekozen voor een vertrek vanuit Lille Europe. (In Brussel hadden ze het vorige keer niet nodig gevonden om de wachtrij te splitsen voor de vertrekkende treinen, ook is de signalisatie in de terminal richting sporen chaotisch).

In Rijsel hoop ik door zijn kleinere omvang en hun ervaring met hoge snelheidstreinen dat het allemaal wat soepeler verloopt. Dat de reistijd daarmee verminderd wordt is een extra plus. Ook heb ik gezien dat de route naar Parijs die van Brussel overlapt tot in Rijsel dus heb ik in theorie 2x meer treinen.

De treinrit naar Rijsel vanuit Brugge is omslachtig. Met een langzame trein naar Kortrijk. Dan overstappen op een TER (dat ook geen snelheidsrecords breekt) naar Lille Flandres. Dan paar honderd meters wandelen naar Lille Europe. (reistijd 1u30).

Als de Flixbus of BlaBlaBus terugkomt tussen Brugge en Rijsel kan ik zonder gedoe rechtstreeks en nog sneller/goedkoper ook.


Bezienswaardigheden

Het belangrijkste is uiteraard om het British Museum van onder tot boven te bekijken. Het ligt net om de hoek van mijn slaapplek. laughing De heropening is gepland voor mei.

Daarna plan ik om in de regio Londen enkele English Heritage sites te bezoeken. Waarom heb ik anders die kaart ... Sommige zijn nu al open, de meesten openen op 17 mei. Vanaf 21 juni begint de zomer in stijl en is alles terug "normaal".

Als er nog tijd over is kunnen de overige musea in het Londense mijn bezoek verwachten.

 De megasightseeing tour van Megabus (£1 voor een toerke) is voorlopig afgelast. Maar wie weet tegen dan is het niet-essentieel vervoer weer mogelijk.